Erik Vrancken

Liefhebber van kunst, muziek, lekker eten en drinken. Aangespoelde Antwerpenaar die zich perfect thuisvoelt tussen de West-Vlamingen. Eigenzinnig, links en democraat.

Biografie

Geboren in Merksem en gewoond in elke Vlaamse provincie plus Brussel en heel eventjes in Engeland. Schoolcarrière daardoor nogal kronkelig en als 18-jarige de arbeidsmarkt vervoegd met een getuigschrift lager secundair. Alle mogelijk denkbare jobs gedaan, van magazijnier tot hulpboekhouder en van hulpkok tot educatief medewerker. Op zijn 42e universitair diploma in de Vergelijkende Cultuurwetenschap (UGent, bij Rik Pinxten) met grote onderscheiding. Sindsdien actief in de volwassenenvorming. Momenteel coördinatie-medewerker van de ABVV diversiteitsconsulenten.

Waarom sp.a?

Begon te werken bij ABVV Antwerpen in 2001 en leerde daar hoe solidariteit, rechtvaardigheid, gelijkheid en democratie in de praktijk worden gebracht. sp.a is de partij die het dichtst bij zijn ideaal staat.

Politieke dada:

Zijn sociaal-politiek bewustzijn werd aangesproken tijdens een reis door Ecuador, begin jaren ’90. De confrontatie met grote ongelijkheid en brutaal geweld tegen indianen (de zwakste en meest uitgespuwde mensen daar) deed hem besluiten om eerst een diploma middelbaar en daarna een master te behalen. Sindsdien zijn diversiteit, gelijkheid, openheid en tolerantie de sleutelwoorden. Zijn droom is een samenleving waarin de sterksten zich inzetten voor het gemeenschappelijke.

Ambitie 2018 – 2024:

Racisme en xenofobie bestrijden; sluipende verrechtsing tegengaan; een goed partijmilitant zijn.

Waarom Erik?

Erik zegt wat hij doet en doet wat hij zegt.

Berichten