jessy salenbien_VLO2

Jessy Salenbien

Vlaams Parlement – 2de opvolger

Schepen in Koekelare – Medical Management Assistant – Leuke projecten – Uitdagingen – Ambitie – Kennis – Resultaat boeken – Sport en ontspanning – Familie

Biografie

Jessy (42) houdt van uitdagingen. Na het uitbaten van de gekende horecazaak ‘De Gouden Triangel’ met haar ouders ging ze terug naar school en studeerde ze af als Medical Management Assistant. Ze stapte ook in de politiek en werd al snel schepen in Koekelare. Het gaf haar de kans om mee te helpen aan de verdere uitbouw van een dynamisch beleid met een goed draaiend team. En met succes. Op 14 oktober behaalde ze het 2de meeste voorkeurstemmen van alle kandidaten en sedert dit jaar is ze 1ste schepen. Deze ervaring wil zij verder uitrollen in een goed Vlaams Beleid. Een beleid dat inspirerend is, waarbij ze luistert naar de bevolking en dat vertaalt in haar doelstellingen.
Naast de politiek rest er ook nog een beetje tijd voor ontspanning. Op het tennisterrein kan ze zich volledig uitleven, ze pikt graag een basketmatch mee en samen met haar tweeling vult ze haar schaarse vrije tijd graag gezellig in.

Waarom sp.a?

Sp.a staat voor een betere toekomst voor iedereen, niet enkel voor een bepaalde groep. We staan voor solidariteit tussen generaties, gemeenschappen en landen.

Politieke dada?

Een open, gevarieerd, inspirerend en vernieuwend beleid dat zorgt voor een leeftijdsvriendelijke omgeving met mogelijkheden voor iedereen.

Waarom Jessy?

‘Solidariteit en verbondenheid’ is geen individuele verantwoordelijkheid!

Eerst en vooral moet klimaat een grotere prioriteit worden binnen ons beleid. Het is mijn/onze plicht om te streven naar een gezondere leefomgeving waarbij we duurzame keuzes betaalbaar moeten houden.

Daarnaast moet de zorgsector terug aantrekkelijker worden: ‘menselijkheid’ is hier een belangrijke factor. De besparingen in deze sector wil ik stoppen voor zowel werknemer, patiënt als arts. Het is genoeg geweest!

Vervolgens wil ik onder andere alleenstaande gezinnen de kans geven om zich verder te ontwikkelen, want Vlaanderen verarmt en daar moeten we dus oplossingen voor aanbieden.0

Verder is er ook een grote bezorgdheid over betaalbaar en bereikbaar openbaar vervoer. Dat punt nemen we ter harte want mobiliteit moeten we blijven zien als een basisbehoefte. Hierbij is het meer dan ooit belangrijk dat we rekening houden met onze senioren en mensen met een beperking! Alsook dienen fiets- en wandelpaden verder uitgebouwd te worden.

Op vlak van onderwijs wens ik meer ondersteuning te bieden, vooral als het gaat om ‘inclusie’. De mogelijkheden binnen ons onderwijs behoeven ook meer structuur en opvolging.

Het gaat om keuzes maken!
YES WE CAN !!

Contactgegevens?

salenbien.jessy@telenet.be
https://www.facebook.com/jessy.salenbien

 

Berichten