Jessy Salenbien

Schepen in Koekelare, Medical Management Assistant, informatie en communicatie, Madonna, tennisspeelster, familie

Biografie

Jessy (42) houdt van uitdagingen. Na het uitbaten van ‘De Gouden Triangel’ met haar ouders ging ze terug naar school en studeerde ze af als Medical Management Assistant. Ze stapte ook in de politiek en werd al snel schepen. Op het tennisterrein kan ze zich volledig uitleven en samen met haar tweeling en haar partner vult ze haar schaarse vrije tijd graag gezellig in. Als schepen van Koekelare had ik de jongste 6 jaar de kans om mee te helpen aan de verdere uitbouw van een dynamische gemeente in een goed draaiend team. Het was een bijzonder leerrijke ervaring voor mij. Toen ik ook werd gevraagd om kandidaat te zijn voor de provincieraadslijst heb ik geen moment getwijfeld. Ik draag graag mijn steentje bij. Een goed provinciaal beleid, ook als ondersteuning van het lokale niveau, is heel belangrijk.

Waarom sp.a?

Sp.a staat voor een betere toekomst voor iedereen, niet enkel voor een bepaalde groep. We staan voor solidariteit tussen generaties, gemeenschappen en landen.

Politieke dada:

Een open, gevarieerd, inspirerend en vernieuwend beleid dat zorgt voor een leeftijdsvriendelijke omgeving met mogelijkheden voor iedereen.

Ambitie 2018 – 2024:

‘Solidariteit en verbondenheid’ is geen individuele verantwoordelijkheid! We moeten verder inzetten op gedeelde mobiliteit, collectieve vervoersmogelijkheden, fiets- en wandelpaden verder uitbouwen. Op vlak van landbouw moeten we ‘eigen kweek eerst’ promoten, duurzame keuzes betaalbaar houden. De zorgsector blijft een heel belangrijk thema om verder positief uit te werken. Het gaat om ‘keuzes’ maken!

Berichten