jurgen vanlerberghe_EU_WEB

Jurgen Vanlerberghe

Onvoorwaardelijk politicus, rechttoe rechtaan, branie, dossiervreter, out-of-the-box denker, Single Green Hop, Netflixer

Biografie

Jurgen (49) is een politicus pur sang. Na studies aan de Koninklijke Militaire School en een loopbaan in het leger kiest hij in 2000 voluit voor de politiek. Hij adviseert Johan Vande Lanotte en Ingrid Lieten, engageert zich als provincieraadslid en Vlaams parlementslid en is twaalf jaar lang schepen in thuisstad Poperinge. Sinds december 2018 is Jurgen West-Vlaams gedeputeerde voor milieu, natuur, landschap, mobiliteit, landinrichting en informatietechnologie. In zijn schaarse vrije tijd durft hij zich te verliezen in een Netflix-serie, discussieert hij met zonen Evert (21) en Aaron (19) over ‘het leven’ en helpt hij zijn vrouw Sophie bij het managen van haar kledingwinkels in Ieper en Poperinge. Niet snel van zijn sokken geblazen, maar was het wel door de theatermonoloog “Marx”, met Johan Heldenbergh.

Waarom sp.a?

Omdat ik geloof in mensen en in de maakbaarheid van de samenleving. Via mijn politiek engagement help ik kaders uit te tekenen waarin iedereen tot volle ontplooiing kan komen, in harmonie met elkaar.

Politieke dada?

Weg met het Mattheüs-effect! Klinkt misschien raar uit de mond van een socialist, maar als er iets is waar ik me aan erger, dan is het aan het soort beleid dat vooral geeft aan wie al heeft en achterlaat wie nog niets had!

Waarom Jurgen?

Ik engageer me voluit voor een duurzame samenleving die respectvol omgaat met deze planeet. Op een manier waarbij we niemand achterlaten.

Contactgegevens?

0475 61 13 88

jurgen.vanlerberghe@skynet.be
www.jurgenvanlerberghe.be

Ieperstraat 29/29
8970 Poperinge België

Berichten