Jurgen Vanlerberghe

Ervaren politicus, recht door zee, branie, dossiervreter, out-of-the-box, gourmand, Netflixer

Biografie

Bij Jurgen (49) kriebelde de politieke microbe al van op de schoolbanken. Na studies en een loopbaan in het leger stortte hij zich in 2000 helemaal in de politiek. Hij adviseerde Johan Vande Lanotte en Ingrid Lieten, werd schepen in thuisstad Poperinge en was achtereenvolgens provincieraadslid en Vlaams parlementslid. Vandaag is hij nog steeds schepen en ook voorzitter van de West-Vlaamse sp.a. In zijn schaarse vrije tijd durft hij zich al eens helemaal te verliezen in een Netflix-serie, discussieert hij met zonen Evert (21) en Aaron (19) of ‘het leven’ of helpt hij achter de schermen Sophie in haar kledingwinkels in Ieper en Poperinge.

Waarom sp.a?

Omdat ik geloof in mensen en in de maakbaarheid van de samenleving. Via mijn politiek engagement help ik kaders uit te tekenen waarin iedereen tot volle ontplooiing kan komen, in harmonie met elkaar.

Politieke dada:

Weg met het Mattheüs-effect! Klinkt misschien raar uit de mond van een socialist, maar als er iets is waar ik me aan erger, dan is het aan het soort beleid dat vooral geeft aan wie al heeft en achterlaat wie nog niets had!

Waarom Jurgen?

Ik hou van mijn stad en mijn streek. Ik hou van onze planeet. En dus droom ik van een duurzame samenleving, die respectvol omgaat met alles wat deze planeet ons in overvloed geeft. Op een manier waarbij we niemand achterlaten.

Inzetten op werknemerschap

Berichten