Zekerheid op een goed inkomen en lagere facturen. Voor iedereen. 

De koek is niet eerlijk verdeeld. Dat maakt ons boos. De welvaart groeit, maar de winst gaat vooral naar de aandeelhouders en de grote vermogens. Wie veel heeft, krijgt extra. Terwijl wie elke dag zijn best doet én bijdraagt, nog meer moet betalen.

Veel gezinnen en alleenstaanden hebben het steeds moeilijker om aan het einde van de maand rond te komen door de stijgende facturen. Laat staan dat ze nog iets overhouden om te sparen of leuke dingen te doen.

 

“Wist je dat 230.000 Belgen werken
– mensen met een job! –
en toch arm zijn”

 

De facturen zijn veel sterker gestegen dan de inkomens, terwijl er geen bijdrage is gevraagd aan de grote vermogens. Het zijn altijd dezelfde die moeten betalen.

Als je weet dat de dividenden van de aandeelhouders in ons land in enkele jaren stegen met 270% (!), als je weet dat het vermogen van de allerrijksten in ons land tussen 2015 en 2017 steeg met 30 miljard (!), dan is er wel geld genoeg om mensen opnieuw zekerheid op een betaalbaar leven te geven.

 

 

België loopt jaarlijks meer dan 30 miljard inkomsten mis, omdat multinationals, grote bedrijven en fraudeurs belastingen ontwijken of vals spelen. De reden waarom te veel mensen in dit land te veel belastingen betalen, is omdat het grootkapitaal en de valsspelers er veel te weinig of niet betalen.

 

“Wist je dat De Belgen de stijgende facturen
als hun belangrijkste uitdaging ervaren.”

 

Onze voorstellen:

  • een goed loon voor iedereen die werkt: minstens 2.300 euro bruto = 14 euro/uur;
  • Een euro is een euro. Elke vorm van inkomen is gelijk voor de belastingen, of dat nu komt uit werk of uit kapitaal.
  • Elektriciteit en water moeten goedkoper. Verlaging van de btw op elektriciteit naar 6%en een gratis basispakket voor water en elektriciteit. Omdat water en elektriciteit basisbehoeften zijn.
  • Een pensioen van minstens 1.500 euro voor wie 42 jaar heeft gewerkt. Niet de leeftijd telt, maar het aantal jaren op de teller. Wie op zijn 18de begon, kan op 60 met pensioen. Wie op z’n 23ste begon, kan op 65 jaar.
  • Een rusthuisfactuur mag nooit hoger zijn dan je pensioen. Daarom voeren we een maximumfactuur voor wie een kamer heeft in het rusthuis.

 

Zekerheid op een goed inkomen en lagere facturen. Voor iedereen. 

HET.KAN.WEL. #NieuweStrijd