laura cools_VL8

Laura Cools

 

Vlaams Parlement – 8ste plaats 

 

Biografie

Laura (22) is laatstejaarsstudente Rechten aan de UGent en ontwikkelde als studente een grote passie voor politiek. Zo richtte ze Debatclub Gent op en zetelde ze vorig jaar in het federaal jeugdparlement. Sinds 2018 is Laura ook gemeenteraadslid voor sp.a in Koekelare. Ze zet zich in voor politieke vernieuwing en wil de stem van de jeugd laten horen, zowel in het lokale als het nationale beleid.

Haar brede maatschappelijk engagement resulteerde onlangs in het oprichten van Students For Climate Belgium. Sindsdien is ze één van de gezichten van de klimaatgeneratie en zet ze zich, als ecosocialist, volop in voor een beleid dat zowel ecologisch als sociaal is.

Waarom sp.a?

Hoewel de maatschappij snel verandert, blijft sociale ongelijkheid, op verschillende vlakken, jammer genoeg een constante. Daarom blijven de kernwaarden van het socialisme ook vandaag uiterst relevant : ons gevecht voor sociale gelijkheid is nog niet over.
Daarnaast ontwikkelde sp.a zich tot een progressieve partij die op vele moeilijke vraagstukken een progressief, sociaal en onderbouwd antwoord biedt. Het klimaatprogramma van sp.a bijvoorbeeld, schrijft krachtige klimaatmaatregelen voor, die vertrekken vanuit een sociaal oogmerk. Een voorbeeld hier is het gratis openbaar vervoer tot 18 jaar.

Politieke dada?

Als klimaatactivist zet ik me in de eerste plaats in voor een steviger klimaatbeleid. Daarnaast ben ik als rechtenstudente ook gespecialiseerd in mensensrechten en Europees recht. Naast klimaatbeleid, zijn dus ook Europees beleid en mensenrechtelijke thema’s ‘mijn dada’.

Waarom Laura?

Omdat ik, als leider van studentenprotesten, heel goed weet waar de jeugd van wakker ligt. Na wekenlang op straat te komen, wil ik de zorgen van de klimaatgeneratie graag vertalen in een duidelijke politieke visie. Bovendien heb ik, als 22-jarige, al heel wat relevante ervaring: ik ben gemeenteraadslid, ik zetelde reeds in het jeugdparlement, ik ben voorzitter van de Gentse debatvereniging, ik ging al in debat met heel wat vooraanstaande politici etc. De energie en de ervaring die ik hieruit putte, wil ik nu graag inzetten om écht verandering te kunnen afdwingen, in het beleid.

Contactgegevens?

laura.cools1996@gmail.com
0471 12 97 26