maxim vandekerckhove_EU_WEB

Maxim Vandekerckhove

Europees Parlement – 4de plaats opvolgers

Jong, progressief en toch al een aantal jaar zeer actief in de Europese en Internationale instellingen. Fotografie en culinaire “dingetjes”

Biografie

Maxim is 25 jaar en een geboren en getogen Bruggeling. Hij heeft rechten en bestuurskunde gestudeerd en is al sinds zijn 18de actief binnen de Europese Sociaaldemocratische familie en sinds drie jaar “Together” Ambassadeur bij de Socialists & Democrats Groep in het Europees Parlement, alsook jongerenambassadeur bij de Afrikaanse Unie. Daarnaast is hij lid van de Raad van Bestuur van Europahuis Ryckevelde namens Stad Brugge.

Waarom sp.a?

Socialist zijn doe je niet alleen. De sp.a maakt deel uit van een grote Europese Sociaaldemocratische familie. Ik steun de sp.a om het Europese verhaal tastbaar te maken op nationaal en lokaal vlak en vice versa.

Politieke dada?

Mijn grootste drijfveer in de politiek is om het Europese gevoel ook op het lokale niveau te laten leven en uitwisseling tussen de verschillende bestuursniveaus, hoe klein mijn bijdrage ook mag zijn, eenvoudiger te maken. Het Europese samenhorigheidsgevoel is iets dat ik tracht over te brengen door in dialoog te gaan met personen uit verscheidene culturen en met een uiteenlopende achtergrond waarbij hun verhaal gestrekt wordt door krachtige foto’s.

Waarom Maxim?

Waarom niet eens stemmen op een nieuwkomer? Europa is zoveel meer dan een pensioenplan voor bepaalde politici. We kunnen zo veel leren van onze socialistische zusterorganisaties en de wereld rondom ons bij uitbreiding. Ik tracht via dialoog ons politiek verhaal aan te scherpen en weerbaar te maken, enerzijds om van Europa opnieuw een sociaal Europa te maken maar anderzijds ook om het politieke debat opnieuw te kunnen winnen met een positief verhaal. Stap voor stap, in de juiste volgorde en met ons einddoel steeds voor ogen.

Contactgegevens?

 

0476/28.36.55

maxim.vdk@telenet.be

 

Lettenburgweg 16

8310 Sint-Kruis Brugge

 

Facebook: www.facebook.com/maxim.vandekerckhove

Instagram: @maximvdk

Twitter: @VdkMaxim