mieke eggermont_VL5

Mieke Eggermont

Vlaams Parlement – 5de plaats

Solidair – Administratieve duizendpoot – Strijdvaardig – Rood – de Belgische kust Solidair – Administratieve duizendpoot – Strijdvaardig – Rood – de Belgische kust

 

Biografie

Als vormingsmedewerker bij de Algemene Centrale van het ABVV komt Mieke iedere dag in contact met delegees. De moeilijkheden die zij ervaren tijdens het overleg met hun werkgevers en de verrechtsing van onze maatschappij hebben er mij toe aangezet om deel te nemen aan de verkiezingen. De polarisering, het wij-zij-verhaal, Mieke heeft er genoeg van. We moeten opnieuw onze schouders zetten onder het ‘ons’ verhaal! Onze sociale zekerheid, onze pensioenen, onze minimumlonen, … Dit jaar bereikt Mieke de leeftijd van 44 jaar. Hoogtijd om een nieuwe sprong te maken in de nationale politiek. Gelukkig heeft Mieke 2 harde supporters achter zich staan nl. haar echtgenoot Rudy Hennion en haar 15 jarige dochter Britt. Samen sterk!

Waarom sp.a?

Ik heb altijd geleerd dat de socialisten er zijn voor de werknemers. Zelf opgegroeid in een arbeidersgezin en altijd de socialistische waarden ingelepeld gekregen nl. gelijkheid, rechtvaardigheid en solidariteit!

Politieke dada?

Orde, netheid en structuur mijn dada. Ik ben een beetje perfectionist!

Waarom Mieke?

Kiezen voor een vrouwelijke syndicaliste.
Ik wil de leden, militanten van het ABVV , de vakbond, opnieuw overtuigen om toch voor de sp.a te kiezen.
Zekerheid. Voor iedereen.

Contactgegevens?

De Vlaminck 44, 8551 Heestert
0472 55 89 73
miekeggermontspa@gmail.com

www.samen-voor-zwevegem.be