Om het samen beter te maken voor iedereen – zonder onderscheid – is een sterke socialistische partij nodig.
Dat heeft de geschiedenis al verschillende keren aangetoond. Dit jaar bestaat de sociale zekerheid 75 jaar. Destijds was het onze verdienste dat die zekerheid voor de mensen er kwam.

Vandaag leven we opnieuw in tijden waarin niets nog zeker lijkt. Of het nu een pensioen is, een job die loont of de beste en betaalbare zorg. Wij vinden die onzekerheid niet normaal.

Daarom is het meer dan ooit aan ons om in deze nieuwe tijden opnieuw voor zekerheid te zorgen. Voor iedereen. En de reden waarom sp.a dat moet doen, is heel simpel: omdat niemand anders het zal doen.
Zekerheid. Voor iedereen. #NieuweStrijd

 

basisbanen

 Zorgzekerheid
voor iedereen.

Uw gezondheid mag geen kwestie van geld zijn.

Jarenlange wachtlijsten voor personen met een handicap. Kinderen die psychologische zorg nodig hebben, maar niet krijgen. Vlaanderen beleeft een zorgcrisis en daarom grijpen wij in. Lees al onze voorstellen hier! 

Ontdek Meer
Empty wallet in the hands of an elderly man. Poverty in retirement concept

Koopkracht
voor iedereen.

Zekerheid op een goed inkomen en lagere facturen.

Een job hebben en niet rond komen. Of zelfs: een job hebben en toch in armoede moeten leven. Een pensioen hebben dat veel te laat is om alle facturen te betalen? Wij vinden dat niet normaal. Lees hier onze voorstellen.

Ontdek Meer
Elderly couple and daughter, playing board game

 Pensioenen
voor iedereen.

Een eerlijk en zeker pensioen.

sp.a wil de pensioenen hervormen tot een systeem dat eerlijk en transparant is. Een systeem waar elk uur telt, waar een loopbaan van 42 jaar volstaat voor een volwaardig pensioen en waar 1500 euro het minimum is.
Lees al onze voorstellen hier.

Ontdek Meer

Aftellen tot de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen.