De provincie West-Vlaanderen staat dicht bij de Vlaamse overheid én de gemeenten. Dat geeft ons een helikopterzicht, terwijl we ook met beide voeten op het terrein staan. Vandaar onze unieke rol: de provincie is jouw streekmotor, de drijvende kracht achter lokale initiatieven. s.pa is vastberaden om die motor de volgende jaren draaiende houden – of het toerental zelfs te verhogen.

Mileu

Duurzaam groeien

Duurzaamheid staat hoog op de agenda bij s.pa. Niet omdat dat trendy is, maar omdat we zorg willen dragen voor iedereen. Zorg voor de planeet is daar onlosmakelijk mee verbonden. Vandaar onze inspanningen om leven, wonen en werken in West-Vlaanderen duurzamer te maken.

Ontdek Meer
go left

 Zorgzekerheid

Onze samenleving verandert snel. Meer dan ooit is er nood aan houvast, maar ook aan bescherming, gelijkheid en tewerkstelling voor iedereen en betere zorg voor de zwaksten. Het socialisme biedt al decennialang houvast. De huidige maatschappij noopt echter tot een frisse kijk.

Ontdek Meer
Vlaamse-Havendag-Zeebrugge-2015-27-van-76-ICO

 Werken aan welvaart

In een provincie met volop werkgelegenheid en economische slagkracht is het fijn leven. s.pa wil West-Vlaanderen aan de top van de meest welvarende regio’s houden. Daarom geven we de economie – inclusief toerisme en landbouw – een forse duw in de rug.

Ontdek Meer

Aftellen tot de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen.