philip bolle_VL21

Philip Bolle

 

Vlaams Parlement – 21ste plaats

Vrijzinnig humanist, familieman, vrank en recht door zee, politieke analyse & actualiteit, krantenlezer, wereldsteden bezoeken en elk land waar de zon hard haar best doe

Biografie

Philip is 60 jaar en eerste schepen in Ieper voor onder andere ruimtelijke ordening, patrimonium en wonen. Daarnaast is hij ook gewestelijk verantwoordelijke voor de Bond Moyson in Ieper. In zijn vrije tijd geniet Philip van schrijven, tuinieren en wandelen of draagt hij zijn steentje bij in de plaatselijke S – plus werking.

Waarom sp.a?

Mede (her)oprichter van Jongsocialisten in Ieper (40 jaar geleden). De vanzelfsprekende zorg voor wie het nodig heeft, zit diep verankerd in het socialisme. Dit humanistisch uitgangspunt heeft mij altijd bekoord.

Politieke dada:

Uitgesproken voorkeur voor het domein ‘Ruimtelijke Ordening’. Het vormgeven van een stad of dorp, ver weg van de waan van de dag, houdt een grote verantwoordelijkheid in, maar is tevens een fantastische uitdaging.

Waarom Philip?

Ik ben geboren in een rood vakbondsnest, ben al meer dan 30 jaar verantwoordelijke voor Bond Moyson en lid van de socialistische partij sinds 1979. Wie voor mij kiest, kiest voor een socialist die een leven lang zorg draagt voor wie het meest nodig heeft. Zonder vooroordeel, zonder dogma’s, met mededogen, misschien wat streng, maar rechtvaardig.

Contactgegevens?

philip.bolle@telenet.be
0495 10 96 67