Steve Vandenberghe

Vlaams Volksvertegenwoordiger met een hart voor onderwijs en ecologie. Burgemeester van Bredene, dicht bij mijn inwoners, luisteren naar wat leeft en doen wat moet. Voetballiefhebber en beste vriend van mijn zoon. Levensgenieter!

Biografie

Steve (47) begon aan zijn politieke loopbaan in 1995 als schepen onder impuls van toenmalig burgemeester Willy Vanhooren en schepen Jacky Maes.  Ondertussen is hij zelf al sedert 2009 burgemeester van Bredene.  Zijn plaatselijk mandaat combineerde hij aanvankelijk met een job als leerkracht en later als directeur van basisschool ‘De Zandlopertjes’ in Bredene.  In 2014 werd hij Vlaams volksvertegenwoordiger.  Zijn vrouw Anja is zijn steun toeverlaat en met zoon Jarni (18) trekt hij vaak naar zijn favoriete voetbalclub Club Brugge.  Genieten van een pintje samen met vrienden kan ook deugd doen.  En na een loopbaan als doelman in het liefhebbersvoetbal heeft Steve nu zijn sportieve uitdaging gevonden in het lopen.

Waarom sp.a?

De keuze voor sociale gelijkheid, voor een partij met waarden voor de gewone man.  Een partij waar onderwijs en kansen geven aan jongeren belangrijk is.  Maar ook een partij die ecologie, klimaat en duurzaam leven hoog in het vaandel draagt. En tot slot: een partij die een prioriteit maakt van verdraagzaamheid .  De sociale democratie is heel erg nodig in onze maatschappij.

Politieke dada:

Onderwijs, leefmilieu.  Op het lokale vlak: een open gemeenschap creëren met ruimte voor inspraak en participatie.

Ambitie 2018 – 2024:

Ambitieuze beleidskeuzes maken op basis van overtuiging, gezond verstand en te blijven luisteren naar wat leeft in de ‘Dorpstraat’.  Inzetten op dienstverlening en de zorg voor mensen.

Waarom Steve?

Ik kies voor een warme samenleving!  Ik luister naar mensen en tracht oplossingen te zoeken voor hun en mijn verontwaardiging.  Maar een maatschappij vorm geven doe je niet op één dag.   Het is een constante uitdaging om dit te doen in een steeds veranderende samenleving.  Beslissingen nemen en keuzes maken in functie van het algemeen belang.  Die uitdaging wil ik aangaan!

Berichten