Tine Soens

 

Vlaams parlementslid, houdt van Kortrijk, karnemelkstampers en Het Zesde Metaal.

Biografie

Tine Soens (30) is één van de jongste parlementsleden in het Vlaams parlement, waar haar focus ligt op jongeren, onderwijs en buitenlands beleid. Ze studeerde internationale politiek aan de Universiteit Gent en na een stage in het Europees Parlement kon ze aan de slag als parlementair medewerker van Philippe De Coene in het Vlaams Parlement. Ze was jarenlang actief bij Chiro Korneelke in Aalbeke en bij de lokale afdelingen van 11.11.11 en Vredeseilanden.

Waarom sp.a?

Bij sp.a vond ik geëngageerde en bevlogen mensen die net als ik vanuit een gevoel van verontwaardiging willen werken aan een betere maatschappij en een betere wereld voor iedereen.

Politieke dada:

Goed onderwijs voor alle kinderen en jongeren, ongeacht hun afkomst, is cruciaal om onze maatschappij te versterken en om een nieuwe generatie kansen te geven.

Ambitie 2018 – 2024:

Het hoger onderwijs in West-Vlaanderen versterken, dat vandaag nog te vaak achterophinkt ten opzichte van andere provincies. Nochtans hebben we veel sterke hogescholen en universiteiten in onze provincie.

Waarom Tine?

Ik ben een bevlogen en geëngageerde jonge vrouw die zich vandaag al inzet om de stem van jongeren, ongeacht hun afkomst, te laten horen in het parlement en daarbuiten.

Berichten