Zorgzekerheid voor iedereen.

Als je je arm breekt, krijg je op spoed meteen een gips. We vinden dat maar normaal. Maar als je een handicap hebt, moet je jaren wachten op je centen voor de juiste zorg. Als je kind acute psychologische zorg nodig heeft, dan moet je maanden wachten op de gepaste zorg. Wij vinden dat niet normaal. Daarbij komt dat heel veel Vlamingen zorg – bezoek bij de huisarts, psycholoog of tandarts uitstellen wegens financiële redenen. Wij vinden dat niet normaal. Vlaanderen beleeft een zorgcrisis en daarom grijpen wij in. Het is tijd om opnieuw te zorgen voor zorgzekerheid. Voor iedereen.

Het is tijd dat de overheid weer de absolute garantie geeft dat iemand die zorg nodig heeft, die zorg ook meteen krijgt én ook kan betalen. Dat is wat wij zorgzekerheid noemen. En die zorg garanderen voor iedereen, is een kwestie van keuzes

We schaffen de wachtlijsten in de zorg af. Een goede huisvader zet zijn geld niet op een spaarrekening als zijn kind dringend zorg nodig heeft. Dat is wel wat de Vlaamse regering doet.

We werven 7.500 extra verplegers en zorgkundigen in ziekenhuizen aan. En 3.500 zorgkundigen in de ouderenzorg. Bovendien maken we het bezoek aan de huisdokter gratis. Voor iedereen. Is dat wel betaalbaar? O jawel. Als we bereid zijn om 15 miljard uit te geven aan gevechtsvliegtuigen die we nu niet nodig hebben, is 100 miljoen euro om iedereen naar de dokter te laten gaan, peanuts.

Wij willen meer middelen voor de gezondheidszorg. Daarmee zorgen we voor een echte terugbetaling van psychotherapie. Ook tandzorg, brillen en lenzen en hoorapparaten moeten beter terugbetaald worden, zodat ze betaalbaar zijn. Voor iedereen.

 

Zekerheid op de beste zorg wanneer die nodig is. Voor iedereen.

HET.KAN.WEL. #NieuweStrijd

Aftellen tot de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen.